WATERLOCK korrelmaïsrassen

MAS Seeds® korrelmaïsrassen die een superieur vermogen hebben om te gedijen onder droogtestress worden WATERLOCK genoemd.
WATERLOCK-rassen zijn uitvoerig getest en hebben aangetoond bestand te zijn tegen droogtestress op zowel korte als lange termijn. Dit betekent dat u met een gerust hart kunt kiezen voor WATERLOCK-rassen om de risico’s op uw bedrijf te beheersen, ongeacht de weersomstandigheden.

Droogtestress: een grote bedreiging

  • AGROTEMPO® neerslaggegevens: 60% van de Europese maïs wordt bedreigd door droogte, wat de dringende behoefte aan resistente gewassen onderstreept.
  • Uitdagingen in Centraal- en Oost-Europa: Door de beperkte neerslag lopen deze regio’s een hoog risico op droogte, waardoor droogteresistente maïs zoals WATERLOCK-rassen nodig is.
  • Onvoorspelbaarheid in West- en Noord-Europa: Veranderende weerpatronen vergroten het belang van droogtetolerante variëteiten in traditioneel voorspelbare klimaten.
  • Onverwachte droogtes: Zelfs in regio’s die van oudsher rijk zijn aan water komen droogteperioden steeds vaker voor, wat de behoefte aan innovatieve oplossingen zoals WATERLOCK onderstreept.

Bron : AGROTEMPO® van MAS Seeds® is een mobiele applicatie om het gewasbeheer voor de landbouwer en de technicus van MAS Seeds® te vergemakkelijken en te personaliseren. Het is een digitale applicatie die u helpt bij het anticiperen, monitoren en optimaliseren van uw maïsgewas van zaaien tot oogsten.

Verhoogde efficiëntie en betrouwbaarheid

  • Presteert beter dan andere in droge omstandigheden: WATERLOCK-rassen presteren beter dan andere rassen op de markt, vooral in droge omstandigheden.
  • Bewezen resultaten voor boeren: Gemiddeld kunnen boeren die WATERLOCK gebruiken een extra 3,3 ton per hectare verwachten over een periode van 10 jaar in vergelijking met andere korrelmaïsrassen.
  • Betrouwbare voordelen, ongeacht de weersomstandigheden: Met WATERLOCK kunnen boeren genieten van stabielere inkomsten, dankzij het vermogen om te werken in verschillende weersomstandigheden.

Bron : WATERLOCK R&D-netwerk

Teeltcriteria

Boeren helpen zich aan te passen aan klimaatverandering door droogteresistente, voedselrijke maïsvariëteiten te ontwikkelen.
Met WATERLOCK zijn planten beter in staat om hun normale activiteit te hervatten na een periode van droogtestress dankzij een VERBETERDE FYSISCHE VEERKRACHT.

Vroege bloei

Tijdens de bloei zijn maïsplanten erg gevoelig voor droogtestress. Door de bloei te versnellen, kan er geprofiteerd worden van de watervoorraden die in de lente beschikbaar zijn en kunnen hittegolven in de zomer vermeden worden.

Bestuiving veiligstellen

Het synchroniseren van de opkomst van het draad en de pollenafgifte is essentieel voor een goede bestuiving en een goed aantal korrels op de aar.

Sterk wortelstelsel

Een sterk, diep wortelstelsel dat zich kan verspreiden in de bodem is essentieel voor een betere wateropname door de plant en om schade door droogtestress uit te stellen.

Positie van de bladeren

Het efficiënt positioneren en onderhouden van het bladoppervlak, zelfs in droogteomstandigheden, is een prioriteit voor het maximaliseren van de fotosyntheseactiviteit.

  • Historisch gezien was onze kweekstructuur gebaseerd in Frankrijk en Duitsland om variëteiten te leveren die goed aangepast waren aan het zeeklimaat.
  • In 2000 zijn we begonnen met het uitbreiden van onze commerciële activiteiten naar gebieden waar eerder sprake is van een landklimaat, in Centraal- en Oost-Europa. Daarnaast kreeg West-Europa te maken met ernstigere en frequentere droogteperiodes en met hoge temperatuurpieken. Dit alles heeft ertoe geleid dat we in ons veredelingsprogramma zijn begonnen met het selecteren van nieuwe zaadvariëteiten met een betere droogtetolerantie.
  • Tegenwoordig worden de MAS Seeds® maïszaden die een superieur vermogen hebben om te gedijen in omstandigheden met watertekort als gevolg van droogte WATERLOCK genoemd.

Bekijk hoe onze experts praten over WATERLOCK

Ontdek andere genetische innovaties

GREEN+ snijmaïsrassen garanderen kuilkwaliteit omdat ze het genetische vermogen hebben om de ontwikkeling van droge stof in de bladeren en stengels te vertragen om de fotosyntheseperiode te verlengen.

SAFETY+ koolzaadvariëteiten garanderen een kwaliteitsvestiging dankzij een uitstekende initiële groeikracht en de ontwikkeling van een grote biomassa vóór de winter.