GREEN+ Hybriden van snijmaïs

Om de conservering te verbeteren en de voedingswaarde van het voeder veilig te stellen, heeft de R&D-afdeling van MAS Seeds® GREEN+ snijmaïs genetica ontwikkeld die in staat is om elke productiefase veilig te stellen, van de oogst via de silo tot het diervoeder. De GREEN+ rassen zijn het resultaat van 15 jaar veredelingswerk en hebben de genetische capaciteit om goed te presteren in hete en droge omstandigheden, om de kwaliteit van het loof te verbeteren en om de oogstperiode te verlengen van 5 naar 10 dagen.

Snijmaïs oogsten bij optimale rijpheid

De nummer 1 doelstelling van veehouders in Europa: Oogst op het juiste moment voor optimale kwaliteit en opslag in de silo.

Het oogsten tussen 32-35% van de droge stof is een goed compromis tussen opbrengst, voederwaarde en conserveringskwaliteit.

Kuilmaïshybriden zijn een belangrijk hulpmiddel om veehouders te helpen bij het beheren van de voederzekerheid en -efficiëntie in het licht van veranderende klimaatomstandigheden. Onderzoek toont aan dat op dit moment twee derden van de boeren hun snijmaïs niet oogst in de optimale fase. Het kiezen van de juiste snijmaïsvariëteit – zoals GREEN+ van MAS Seeds® – kan u meer oogstflexibiliteit en een betere voederkwaliteit in uw silo geven.

Wat is stay-green?

Stay-green wordt gedefinieerd als het genetische vermogen van een maïsvariëteit om de rijping van bladeren en stengels uit te stellen, waardoor het fotosyntheseproces langer kan doorgaan.

In het licht van klimaatverandering en droogtestress wordt de optimale oogstperiode voor snijmaïs korter en onvoorspelbaarder. Ons zaadonderzoeksteam bij MAS Seeds® heeft meer dan 15 jaar onderzoek gedaan naar de morfologische en fysiologische eigenschappen van de maïsplant die beïnvloed worden door droogte.

Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van de GREEN+ lijn van maïshybriden, die een verbeterd vermogen hebben om te reageren op stress, inclusief een langere stay-green periode. Deze genetische vooruitgang maakt het mogelijk om ervoor te zorgen dat elke fase van de productie van snijmaïs – van oogst tot veevoeder en de opslagkwaliteit – minder risico loopt en winstgevender is voor uw bedrijf.

Opslagkwaliteit

+3% MEER KUILVOER MET GREEN+

MAS Seeds® experts hebben twee jaar lang meer dan 500 maïssilo’s geanalyseerd in 10 Europese landen. GREEN+ hybriden hebben een hoog gehalte aan oplosbare suikers bij de oogst en een hoger aandeel groene delen die meer zuurstof verbruiken in de silo. Hierdoor hebben GREEN+ hybriden een snellere fermentatiestart en een snellere pH-daling in de silo. Met GREEN+ worden de verliezen beperkt door minder impact van bacteriële activiteiten en blijft de kuilkwaliteit beter behouden.

*GREEN+ Opslag versus Klassieke Opslag

Kenmerken van GREEN+ hybriden

  • Groen blijven van de plant
  • Meer oogstflexibiliteit +5 tot 10 dagen*.
  • Betere organisatie van oogstplanning
  • Meer oplosbare suikers in de plant
  • Beter behoud in silo +3% ruwvoerwinst*.
  • Snellere start van fermentatie en pH-afname
  • Langzamere ontwikkeling van het drogestofgehalte van de korrel
  • Hogere valorisatie van zetmeel +5% verteerbaar zetmeel*.
  • Granen zijn gemakkelijker te pletten

Ontdek onze nieuwe GREEN+ hybriden

De GREEN+ portfolio biedt verschillende inkuilmaïsvariëteiten van alle rijpingsgraden, ontwikkeld door het R&D-team in ons inkuilmaïsonderzoeksprogramma.

MAS Seeds® inkuilhybriden worden getest in omgevingen waar boeren telen om een consistente opbrengst te leveren in goede en slechte omstandigheden , waarbij rekening wordt gehouden met verschillende parameters zoals opbrengstpotentieel, ziektetolerantie, droogtetolerantie en bestendigheid tegen legeren. GREEN+ hybriden moeten ook energie leveren via vezels en zetmeel.

Hybriden om voederefficiëntie te garanderen in een veranderend klimaat

MAS Seeds® maïskuil R&D werkt al 15 jaar aan droogtetolerantie van planten.
GREEN+ portfolio is het resultaat van dit onderzoek.

GREEN+
Kuilmaïs | Ultra Vroeg

GREEN+
Kuilmaïs | Vroeg

GREEN+
Kuilmaïs | Vroeg

GREEN+
Kuilmaïs | Vroeg

Onderzoek en ontwikkeling

Ontdek andere genetische innovaties

Hybriden van maïs met het WATERLOCK-label bieden een superieur vermogen om te gedijen onder omstandigheden van droogtestress.

HELIOSMART-rassen hebben de hoogste genetische tolerantie voor drie belangrijke zonnebloemziekten: Meeldauw, Sclerotinia en Verticillium, en stellen zo de opbrengst veilig.

NORUST zonnebloemvariëteiten stellen de oogst veilig door de hoogste genetische tolerantie tegen zwarte roest.

SAFETY+ hybriden voor winterkoolzaad beschermen de opbrengst in koude klimaten met een betere vroege groeikracht en een sterke ontwikkeling vóór de winter.

Zoek een product

Ontdek een volledig maïsassortiment voor alle toepassingen: graan, kuilvoer of biogas, voor biologische landbouw, voor gematigde of tropische gebieden.

Neem contact met ons op

Onze lokale teams bezoeken boerderijen en distributeurs op locatie om u het beste advies te geven voor uw locatie. Vind uw lokale MAS Seeds® adviseur door de website van een land te bezoeken of vul hier ons contactformulier in.